Fedora iTOps Tube

Monday, May 14, 2012

Nvidia 7800 GT - Desktop effects choppy on F16

Hey all,

I've been using Fedora 16 for a few days on this machine now, and I've been searching everywhere for an answer to my problem: all opengl-related rendering in gnome are choppy/laggy, and I have kmod-nvidia and akmod-nvidia installed.



Here's some output:



lsmod | grep nvidia


Code:


nvidia              10971248  40

i2c_core              28151  2 nvidia,i2c_piix4


lsmod | grep nouveau


Code:


[blank]

lspci | grep -i VGA


Code:


01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G70 [GeForce 7800 GT] (rev a1)

grep "EE" /var/log/Xorg.0.log


Code:


        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.

[  477.636] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER


(lulz at screen saver)



uname -a


Code:


Linux Drakonas-PC 3.3.5-2.fc16.i686 #1 SMP Tue May 8 12:04:02 UTC 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux

pastie.org/3911692 My Xorg.conf



I feel like an idiot, because somewhere along the line, I went through my history in the terminal, and ran the wrong command when trying to rebuild my initramfs... so now I don't have the original initramfs with nouveau in it. @.@ I fail as always...



I originally installed the Nvidia drivers using EasyLife, and then when I had this problem of choppy animations, I tried following this guide, and decided to rebuild my initramfs.



I had a backup already following that guide, so I init 3'd and uninstalled akmod-nvidia and installed kmod-nvidia, then rebooted...found out I forgot to rebuild initramfs. I also found somewhere that kmod needs akmod installed, so I installed akmod again. Now I had both. So I "dracut"ed, and rebooted again.



It's still laggy, but I realize now that I may have gone in a complete circle.





I am getting tired of this choppyness, and tired of troubleshooting this. Any help would be appreciated...




No comments:

Post a Comment